Wie staat er achter apilogic?

Ik ben Boaz Huisman – Als software ontwikkelaar met een achtergrond in technisch bedrijfskunde (ir.) help ik bedrijven om software effectief in te zetten!

Al van jongs af aan was ik bezig met computers en programmeren. Vanaf het eerste moment dat wij een computer in huis kregen was ik bezig om de computer binnenste buiten te keren en de geheime te ontrafelen. Ik was veel bezig met het maken van animaties (voor de kenners: Flash MX 2004 wink) en het programmeren daarin met een variant van JavaScript.

Wat moet ik studeren?

Maar op het moment van de studiekeuze zag ik het toch niet zitten om ook daadwerkelijk ICT te gaan studeren. Ik was bang om de hele dag achter de computer te belanden en geen contact met mensen meer te hebben. (Ik moest eens weten: in de ICT is niets zo belangrijk als goed contact met collega’s en anderen mee kunnen nemen in jouw oplossingen!) Dus koos ik wat anders.

Als het maar technisch is..

Dat het iets technisch moest zijn wist ik wel. Daarom ging ik verder om ingenieur te worden. Eerst via de Bachelor Industrieel Product Ontwerpen en vervolgens de master Technische Bedrijfskunde aan de Universiteit Twente. En telkens kwam het mijn oude liefde weer terug. Bijvoorbeeld toen ik een website bouwde voor de studentenvereniging en voor de eerste keer de betaling van het gala automatiseerde met een iDeal koppeling. En ook tijdens mijn master vloog het programmeren mij om de oren. Ik wist het zeker: ik zou de ICT in na mijn afstuderen.

Ontstaan in de Consultancy

Na mijn studie heb ik bij verschillende gerenommeerde bedrijven gewerkt als consultant (o.a. PwC, Alten, KPN ICT Consulting). Bij meer dan 50 bedrijven ben ik over de vloer gekomen en heb ik een kijkje in de (IT) keuken mogen nemen (o.a. Fugro, Heijmans, Kadaster). Ik kan niet alle bedrijven noemen maar grote kans dat je er wel één van kent.

Naast al die grote corporates bedien ik ook een groot aantal MKB bedrijven. Van het MKB krijg ik onwijs veel energie omdat je vaak veel impact kan hebben en de lijntjes kort zijn. 

En hoe nu verder

Met apilogic help ik bedrijven (zowel groot als klein) aan goede software zonder verrassingen. De meeste problemen zijn technisch goed op te lossen. Dat is niet de uitdaging.

De uitdaging is hoe simpel je het probleem oplost. Ik houd ervan om complexe ideeën eenvoudig te maken. En ik houd er niet van om eenvoudige ideeën onnodig ingewikkeld te maken. Software is al ingewikkeld genoeg. 

Zullen we binnenkort eens verder praten? Stuur mij een bericht hieronder!